Ik heb schulden

Die constatering kunnen mensen wel doen en ze weten ook wel hoe het zo gekomen is. Als je rekeningen hebt en ze niet betaalt dan kan het vreselijk oplopen en kom je van de regen in de drup. De enige oplossing is meer laten staan dan je, voor je schulden had, nodig had. Maar ja…, toen je nog geen schulden had, had je meer nodig en daarom kwam je in de schulden. Erkennen, toegeven dat je schulden hebt is een goed begin. De volgende goede stap is contact met ons opnemen (085-0160671) of via dit formulier. We maken op korte termijn een afspraak voor een kennismaking waarin uw situatie en een eventueel traject besproken worden. Eventueel? Ja, helaas wel want u moet wel met onze werkwijze kunnen leven.

Het is niet gezegd dat alle schulden direct verdwijnen maar als het aan ons ligt ben je binnen drie jaar weer van de schulden af. Je kunt kunt ook zelf al wat doen; betalingsregelingen afsluiten bijvoorbeeld maar daarmee houdt het gezeur niet op en komt er geen oplossing naderbij; bij €10.000 schuld schiet €50 per maand (dat is wat een iemand met een uitkering kan aflossen!) haast niet op en als er meerdere schuldeisers zijn …?

Verstandiger is het om bij problematische schulden professionele schuldhulp aan te vragen; de zaak uit handen te geven en 3 jaar uit te zitten en proberen er zo goed mogelijk doorheen te komen. Bij schuldhulp geeft u de portemonnee aan iemand anders en kunt u zelf niet meer in de verleiding komen om iets aan te schaffen of een schuldeiser die wat al te hard roept iets toe te stoppen. De kantonrechter houdt toezicht en een accountant controleert de boeken.

Vraag vrijblijvend informatie of loop donderdags even binnen op de Weth. Beversstraat 185 in Enschede.